Doe-het-zelf biozwembaden

Uw biozwembad zelf bouwen

Zwemmen in kristalhelder water

Als je investeert in een eigen zwembad, wil je daar ten volle van genieten. Een verfrissende duik in het water moet aanvoelen als ontspanning waar alle zorgen van je afspoelen. De kwaliteit van het zwemwater zal de sleutel zijn om zorgeloos te genieten. Om de goede kwaliteit te bewaken, installeren we biologische filter- en reinigingstechnieken. De waterzuivering gebeurt op basis van hydrolyse en een glasfilter. Ons unieke systeem maakt van een gewoon zwembad een biozwembad.

Waarom kiezen voor een biologisch zwembad

  • Kristalhelder en drinkbaar water
  • Geen gebruik van chemicaliën in het water
  • Verwarming is perfect mogelijk
  • Zacht voor je huid, haar en ogen
  • Voorkom allergische reacties, droge huid of andere lichamelijke reacties
  • Elke vorm, kleur en stijl is mogelijk
  • Zwemmen in zuiver en zacht water met de opbouw van een traditioneel zwembad
  • Een biozwembad is uiterst geschikt om ook zelf te bouwen.

Met onze doe-het-zelf formule kan je zo aan de slag.

Waterzuivering en onderhoud

Minimum aan zorg, maximaal genieten

Een goede waterkwaliteit is het resultaat van een correct gedimensioneerde zwembadinstallatie. Onze technische installaties zijn zodanig ingesteld dat ze optimaal werken met een minimum aan onderhoud. Met onze doordachte en betrouwbare installatie treden alle onderhoudsfuncties automatisch in werking: de automatische waterbehandeling, de backwash en de automatische niveauregeling. Zo kan jij met een minimum aan zorg, maximaal genieten van je zwembad.

Ontspanning en plezier in de puurste vorm

De waterzuivering van een biologisch zwembad gebeurt op 2 niveaus: met een glasfilter en door hydrolyse sturing.

Vuile deeltjes in het water zoals zand, plantresten of kleine insecten worden via de glasfilter verwijderd. Deze filter bevat geladen glasdeeltjes in verschillende formaten die zorgen voor een zeer nauwkeurige filtering. Dit maakt dat de glasfilters veel effectiever en duurzamer zijn dan zandfilters.

Na de filtering wordt het water gezuiverd door hydrolyse. Hier wordt door een elektrische spanning de chemische verbinding van water verbroken. De hydrolyse cel in de technische ruimte splitst de molecule water (H20)in zijn natuurlijke elementen (O, O2, O3 en OH). Deze afzonderlijke elementen werken als desinfectiemiddel en kunnen levende organismen zoals bacteriën of virussen doden. Voor een optimale ontsmetting van het zwembadwater wordt zout toegevoegd en doseren we enkele producten. We gebruiken hiervoor enkel biologisch afbreekbare producten.

Verwarmen en beschermen

Zwemmen in het zuiverste water, het hele jaar door.

Het water van een biozwembad kan ook verwarmd worden. Hiervoor geven we de voorkeur aan een inverter warmtepomp. Zo kan je het zwemseizoen verlengen en het zwembad gebruiken ongeacht de buitentemperaturen.

De inverter warmtepomp biedt voordelen in vele opzichten: energiezuinig, een hoog rendement en kostenbesparend. De inverter warmtepomp draait niet altijd op vol vermogen, enkel wanneer het nodig is. Bij een constante temperatuur (rond 25-28 graden) zal de warmtepomp op lager vermogen draaien.

Vloeibaar rolluik

Eenmaal het water warm is, wil je dit ook zo houden. Het vloeibare rolluik is superieur door zijn eenvoud en doeltreffendheid.

Het vloeibare rolluik is een 100% biologisch afbreekbaar product dat een laagje van 1 à 2 molecule dik bovenop het wateroppervlak legt. Bij stilstaand water vormen de moleculen een uniforme laag of een film op het wateroppervlak. Door zijn eigenschappen remt het de verdamping van het zwembadwater af en houdt het de warmte goed vast. Bij activiteit in het water breekt de laag en kan je ongestoord zwemmen. Eénmaal terug uit het water zullen de moleculen elkaar terug vinden en de laag sluiten waardoor het bad opnieuw beschermd wordt tegen afkoeling.

Zelf een biozwembad bouwen?

Jij voert de ruwbouwwerken uit, wij plaatsen de leidingen, folie en technieken.

Met onze doe-het-zelf formule werk je op je eigen tempo en ben je zeker van een feilloze installatie.